miércoles, 9 de marzo de 2016

Mapes Mentals

Un mapa mental és un diagrama usat per representar paraules, idees, tasques, dibuixos, o altres conceptes lligats i disposats radialment al voltant d'una paraula clau o d'una idea central. Són un mètode molt eficaç per extreure i memoritzar informació

Un mapa mental és una imatge de diferents elements, utilitzats com a punts clau que proporcionen informació específica d'un tema en particular o de la ramificació de diversos temes en relació a un punt central.


Infografies


La infografia és una representació visual o diagrama de textos escrits que en certa manera resumeix o explica; en ella intervenen diversos tipus de gràfics i signes no lingüístics i lingüístics (pictogrames, ideogrames i logogrames) formant descripcions, seqüències narratives o argumentatives i interpretacions, presentades de manera gràfica normalment figurativa, que poden o no coincidir amb grafismes abstractes i / o sons. La infografia va néixer com un mitjà de transmetre informació gràficament. Als documents elaborats amb aquesta tècnica se'ls anomena infogrames.

martes, 8 de marzo de 2016

Banksy


 Banksy és el pseudònim de un polemic artista del street art britanic  Encara que les dades de la seua biografia són incerts, es pensa que la persona que hi ha darrere de del pseudonim Banksy és Robin Gunningham, que es va vore implicat en el graffiti durant el boom de l'aerosol de finals de 1980.

Alguns dels quadres més coneguts d'aquest artista són els següents:





El ministeri del Temps.

El ministeri del temps és una serie nova que hi fan al canal de televisió espanyola amb una trama que tracta sobre els viatjes del temps. El capítol que hi vaig a analitzar aprofitant per explicar el meu Storytelling, és el capitol del Dilluns 7 de Març que hi tractava de la vida de Napoleó, que era un avantpassat de l'actual president i hi havia que salvar-lo per que havia caigut en les mans dels francessos.

Al final del capítol hi fan un breu resum de la seva vida i a més en la pagina oficial del Ministeri del temps hi ha un article en que es veu que pensava Napoleó sobre nosaltres els espanyols

A continuació hi afegeix l'enllaç del capitol per si voleu vore el resum de la seva vida.

Capítol 12

Microrrelats

Els microrrelats son relats molt curts que tenen per caracteristiques principals dos punts:
  • La brevetat extrema 
  • És tracta de un text narratiu, no poètic o de reflexió
Fa poc, Paco Tejedo va vindre al nostre institut a ensenyar-nos com haviem de fer els microrrelats, ens va traure una fitxa amb un microrelat que nosaltres haviem de continuar.

El microrelat que haviem de continuar era el següent:

 “El ahogado apareció días más tarde, hinchado, azulado, tumefacto. Su madre lloró por él.”

La meua continuació va ser:

“Llàgrimes blaves de dolor”

La seua mare va plorar per ell. Plorava de felicitat, en saber que ell ja no patiria més.

I per a que siga més internacional el nostre professor Toni ens va dir que també el traduguerem a l'anglés.

" Blue Tears of pain "

His mother cried for him. Cried of happiness , knowing that he will no longer suffer more.




50 aniversari de l'Institut

El 13 de Febrer va ser el 50 aniversari del nostre institut, a pesar de que jo no vaig poder anar se que hi varen fer una exposició de fotografia i que molts ex-alumnes de l'institut van vindre per a recordar els temps en que ells estudiaven açí.
Es varen realitzar tallers i es varen fer diverses xarrades per part de professors com de alumnes actuals com de ex-alumnes. A més es va fer també un menjar per a tot el mon que hi va assistir.

Per a celebrar el 50 aniversari a més del dia corresponent hi varem fer una setmana cultural en la que la nostra classe de 1º de Batxillerat Artístic varem participar fent cartells amb personatges significatius com ara Bob Marley, Ché Guevara o Bob Dylan. També ferem una caravana de hippie, ja que la nostra classe representava els diferents models de gent 'revolucionaria' que volia canviar el mode de pensament de la seua eépoca per a que tot anara millor, i amb açó un Carnestoltes tots disfressats de hippie amb el nostre cartell.


viernes, 4 de marzo de 2016

Jocs de Gamificació

Gamificació (gamification en l'àmbit anglosaxó) és l'ocupació de mecàniques de joc en entorns i aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l'esforç, la fidelització i altres valors positius comuns a tots els jocs. Es tracta d'una nova i poderosa estratègia per influir i motivar grups de persones.L'eclosió del web 2.0 ha accelerat la creació de comunitats al voltant de tot tipus de xarxes socials, mitjans digitals o webs corporatives. Però no sempre és fàcil estimular l'activitat dinàmica i freqüent entre els membres d'una comunitat.Una correcta implementació d'estratègies de gamificació permet passar de la mera connectivitat a engagement (o compromís), aconseguint que els membres d'una comunitat, els treballadors d'una empresa, els estudiants d'un institut, els habitants d'una ciutat -pràcticament qualsevol col·lectiu o individu-hi participin de manera dinàmica i proactiva en accions que generalment requereixen un esforç de la voluntat.La integració de dinàmiques de joc en entorns no lúdics no és un fenomen nou, però el creixement exponencial de l'ús de videojocs en els últims anys ha despertat l'interès d'experts en comunicació, psicologia, educació, salut, productivitat -i gairebé qualsevol àrea de activitat humana- per desxifrar les claus que fan del videojoc un mitjà tan eficaç. En aquests últims anys ha començat també l'expansió en l'estudi de la seva aplicació a altres àmbits no necessàriament lúdics. Gamificació és el terme escollit per definir aquesta tendència.

Fa uns dies al nostre institut varem estar jugant a uns jocs de mesa en classe per a relacionar-nos amb els nostres companys i al nostre grup li va tocar un joc en que hi havien unes targetes amb unes paraules que indicaven allò que haviem de descriure en el tabler amb els dibuixos que aquest hi tenia. Es tractava d'un joc d'endevinalles.

Tres homes en barca

L'obra teatral de "3 homes en barca" representada a l'institut per antics ex-alumnes és una parodia de l'obra real anomenada "Three men in a boat". L'obra tractava de tres xics que anaven a fer un viatje pels diferents pobles de l'Albufera.
Hi varen interpretar l'obra a més de cantar-nos una cançó inventada per ells sobre la paella.

Quan varen terminar d'actuar varem fer una ronda de preguntes per si algú hi tenia dubtes sobre alguna cosa de teatre i per ultim ens varem fer unes fotografies


Bertolt Brecht

 Bertolt Brecht va ser un dels dramaturgs i poetes alemanys més influents del segle XX. 

La seva frase mes coneguda és que no hi ha que acceptar lo habitual com a natural perque en temps de desordre, de confusió organitzada, d'humanització deshumanitzada, res ha de pareixer imposible de canviar.